Nærmere 100 drept i kamper på Filippinene

Manila (NTB-AFP): Nærmere 100 mennesker er drept i sammenstøt mellom regjeringsstyrker og muslimske opprørere på Filippinene. Flere titall mennesker som opprørerne holdt som gisler, har greid å flykte.

Dødstallet etter over en uke med kamper sto tirsdag på 99, og hadde dermed steget med 33 i løpet av bare et døgn. De fleste av de drepte var opprørere, men ni av sikkerhetsstyrkenes folk og tre sivile hadde også mistet livet, sa regjeringsstyrkenes talsmann Ramon Zagala.

Flere titall gisler benyttet sjansen til å flykte, da regjeringsstyrkene tirsdag gikk til angrep mot opprørere i byen Zamboanga sør på Filippinene. Blant dem var kvinner og barn, og flere av dem ble gjenforent med sine familier

- Jeg greide ikke å sove, jeg greide ikke å spise, det eneste jeg kunne tenke på var den lille sønnen og familien min, sa en 28 år gammel mann. Han omfavnet familiemedlemmer som flyktet mens gatekamper raste i Zamboanga tirsdag.

Regjeringsstyrkene fortsatte sin offensiv mot geriljasoldater fra Moros nasjonale frigjøringsfront MNLF, som kjemper for en uavhengig stat sør i det som i dag er Filippinene. MNLF anklager regjeringen i Manila for å ha brutt en fredsavtale som ble inngått i 1996. (©NTB).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.