*Nettavisen* Nyheter.

Nærmere 50 drept i bombing av flyktningleir i Jemen

STRIDSVOGN: Folk har samlet seg ved en utbrent stridsvogn i den jemenittiske havnebyen Aden mandag.

STRIDSVOGN: Folk har samlet seg ved en utbrent stridsvogn i den jemenittiske havnebyen Aden mandag. Foto: Stringer (Reuters)

Bombene var trolig ment å ramme en militær installasjon i nærheten av leiren.

30.03.15 17:55

Nærmere 50 mennesker er drept i et luftangrep mot en leir for internt fordrevne i Jemen, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Ifølge IOM ble 45 personer drept og 65 såret i angrepet på Al-Mazrak-leiren, som ligger i Hajja-provinsen nordvest i Jemen.

Det er foreløpig ikke klart hvor mange sivile og hvor mange væpnede personer som er blant ofrene, opplyser IOM-talsmann Joel Millman.

En hjelpearbeider har opplyst at angrepet rammet en lastebil full av soldater fra Houthi-militsen. Ni av leirens innbyggere, to vakter og et ukjent antall opprørere ble drept, opplyser kilden.

Anklager opprørere

Jemens internasjonalt anerkjente utenriksminister, Riyadh Yaseen, som nå befinner seg i Saudi-Arabia, legger skylden på militsen.

– Eksplosjonen skyldtes et artilleriangrep, og styrker fra den saudi-ledede koalisjonen var ikke involvert, framholder Yaseen.

Leger Uten Grenser (MSF) har imidlertid meldt at leiren ble rammet av et luftangrep, og at minst 15 mennesker er drept og 30 såret.

MSFs Midtøsten-sjef Pablo Marco sier at det trolig er flere døde i leiren, som har eksistert siden 2009.

Militært mål?

Bombene var trolig ment å ramme en militær installasjon i nærheten av leiren, opplyser en hjelpearbeider til nyhetsbyrået Reuters.

En koalisjon av flere land under ledelse av Saudi-Arabia har de siste fem nettene gjennomført bombetokt mot Houthi-militsen, som har tatt kontroll over mesteparten av Jemen. Målet er å gjenetablere styret til landets demokratisk valgte myndigheter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.