RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NAF-rapport: Bompenger ut, veibank og fond inn

Sist oppdatert:

Ett statlig veiselskap bør stå for norsk veibygging i framtiden, konkluderer Norges Automobil-Forbund (NAF) i en rapport. NAF tar til orde for å opprette en egen veibank, et veifinansieringsfond, og å kutte ut bompengesystemet.

NAFs rapport er laget på grunnlag av gjennomgang av de aller fleste kjente forslagene til hvordan veier bør finansieres. NAF har sett på modeller i utlandet.

- Vi har tatt det beste fra flere modeller og skreddersydd en løsning for Norge, sier NAF-sjef Stig Skjøstad til Aftenposten.

NAF-rapporten presenteres senere onsdag foran en forsamling som skal inkludere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp), store deler av det politiske Samferdsels-Norge og sju stortingsrepresentanter fra Arbeiderpartiet.

I rapporten foreslår NAF at ett statlig aksjeselskap skal håndtere riksveiutbyggingen i Norge. Selskapet kan godt utgå fra dagens Statens vegvesen, men må få mye makt til å prioritere hvor pengene skal brukes.

NAF foreslår videre at det opprettes en veibank, gjerne etter modell av Husbanken, og at samtidige pågående og planlagte bompengeselskaper skal refinansieres her. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere