Gå til sidens hovedinnhold

- NAF-sjef svindlet for 3,3 mill

Seksjonssjefen skal ha sendt 142 falske fakturaer til utbetaling. Nå starter rettssaken i Oslo tingrett.

(iOslo.no) Saken mot den tidligere sjefen i NAFs avdeling i Oslo starter nå på mandag. Ifølge tiltalen fra Oslo tingrett skal hun i perioden fra februar 1998 til oktober 2005 utnyttet stillingen sin som seksjonssjef i bedriften til å anvise 142 fiktive fakturaer fra et selskap til utbetaling. Den totale svindelsummen er hele 3.348.863 kroner.

- Saken er utsatt fra juni, og det er innsamlet en del mer bevismateriale, uten at vi har fått alt. Saken fremstår jo som ganske uklar. Hun har erkjent noe, men ikke på langt nær de beløpene det er snakk om. Hun er ikke ansatt i NAF i dag, sier forsvarer Roy Mosnesset til iOslo.no.

Nettavisen skrev om denne saken i mai i år. Les: - NAF svindlet for millioner

- Det er satt av fire uker til saken, forteller forsvareren.

Ett av selskapene hun skal ha hjulpet til å få urettmessige utbetalinger fikk 2,8 millioner kroner, mens det andre selskapet fikk til sammen 499.104 kroner. Det ble gjort mange mindre utbetalinger årlig siden 1998.

- Det var våre interne kontrollrutiner som avslørte dette. Kvinnen fratrådte stillingen umiddelbart etter at vi ble kjent med dette, sa administrerende direktør Jan Johansen i NAF til Nettavisen i mai.

Nettavisen følger denne saken.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken