Gå til sidens hovedinnhold

Naken mann klipte fremmeds gressplen

- Det er ikke hver dag vi får slike meldinger kan du si, sier politiet.

En beboer i Munkerekkeveien på Nøtterøy i Vestfold våknet i dag tidlig klokken 05.30 av bråket fra en motorgressklipper.

Da han tittet ut av vinduet for å se hva som var på ferde så han en naken - og fremmed mann - som klippet gresset i hans egen hage.

Etter å gnidd søvnen og «nakensjokket» ut av øyene fikk han ringt politiet som umiddelbart dirgerte en politipatrulje til stedet.

- Da vi ankom stedet så var den ukjente mannen forsvunnet. Vi aner ikke hvem han er, sier Petter Aronsen, operasjonsleder i Vestfold politidistrikt til Nettavisen.

- Det er ikke hver dag vi får slike meldinger kan du si, sier Aronsen, som sier at det har vært en varm natt i Vestfold.

Kanskje det var nattens varme som gjorde at den ukjente gartneren lettet på antrekket?

Sjekk været der du er!

Godværet fortsetter
Og knallsommeren fortsetter i sør, og nå kryper finværet også sakte nordover. Ut i neste uke blir det bra vær i store deler av land

Det er med andre ord slett ikke nødvendig å dra til Syden for å få sol og varme.

Mot slutten av neste uke kan temperaturene krype opp i 27-28 grader mange steder på Øst- og Vestlandet. Det kan også bli opp mot 20 grader i nord.

- I helga går det et værskille ved Stad. Landet sør for Stad og Dovre får det klart beste været. Der blir det finvær med opp til 25 grader mange steder, sier statsmeteorolog Pål Evensen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Mens deler av Vestlandet har hatt det litt grått og fuktig de siste dagene, får de også en fin helg, i hvert fall sør for Stad.

Vekslende
- Nord for Stad blir det mer skyer lørdag, og det kan komme litt regn i Trøndelag. Her kan det også kommer litt regn første del av søndagen, før det bedrer seg også der, sier Evensen.

Nord-Norge, som hadde en strålende forsommer, må vente til ut i neste uke på en ny godværsperiode. I helga ligger det to lavtrykk over landsdelen, et over Finnmark og et over Nordland.

- Så det blir litt vekslende i de tre nordligste fylkene. Vinden står litt inn fra sjøen, og det blir noen små lavtrykk som gir noe nedbør her og der, men ikke noen store regnskyll. Men hovedinntrykket er nok at det blir grått, sier Evensen.

Temperaturene er langt fra sommerlige.

- De kan komme opp i 12-15 grader i de beste områdene, men da tror jeg en skal være heldig, sier statsmeteorologen.

Fint både i nord og sør
Over helgen trekker høytrykket i sør seg enda lenger nordover.

- Da begynner det å stabilisere seg også i nord, og vi kan nyte godt av høytrykket både i sør og nord, sier Evensen.

Han kan ikke love den helt store varmen i nord, likevel. Sannsynligvis vil temperaturen ligge mellom 15 og 18 grader.

- Men det kan være at vi får se 20-tallet også i nord, i hvert fall i indre strøk.

Kjøligst i Norge er det ikke uventet på Svalbard.

Der kommer temperaturen trolig ikke opp i mer enn 5-10 grader neste uke, og det kan komme noe regn. (©NTB)

Sjekk været der du er!

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken