*Nettavisen* Nyheter.

Naken redning for torsken

FOR FISKEN: Greta Scacchi er en av kjendisene som har slått seg sammen med fotografen Rankin for å vekke oppmerksomhet rundt fiskens vilkår. Foto: Rankin, gjengitt med tillatelse (Rankin, gjengitt med tillatelse)

Nakenposering med en død torsk skal redde havene.

13.06.09 11:22

(SIDE2): Miljøforkjempere og forsøksdyr-motkjempere har lenge gått til det skritt å kle av seg for å statuere eksempler.

Sist i rekken av de mer kjente personene som har valgt å trekke av seg klærne og stille splitter naken for miljøets skyld, er skuespiller Greta Scacchi (49). Og det med en død torsk - for å skjule de mer private områdene av kroppen.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden akkurat nå!

Havets Al Gore
Scacchi er et navn som er mest kjent for de som har sett film i noen tiår. På 80-tallet var hun nesten beryktet for å kle seg naken på film, og er kanskje mest kjent for sin rolle i «White Miscief» fra 1988.

Denne gangen er det altså for å redde verdens fiskebestander hun tar av seg klærne. Bildet av Scacchi med torsken er del av en kampanje som går samtidig som lanseringen av filmen «The End of The Line», som viser hvordan overfiske påvirker havene.

Filmen beskrives som havet svar på Al Gores film «An Inconvenient truth».

Havene plyndres
Scacchi jobber sammen med den japanske restauranten Soseki i London og fotograf Rankin for å få kjendiser til å ta bilder for å tale fiskens sak. Blant de som har stilt opp er Richard E. Grant, Emilia Fox, Terry Gilliam, Lenny Henry og O.T. Fagbenle.

- Vi må stoppe denne plyndringen av havene, sier Scacchi til The Daily Mail.

Tunfisken truet
- Som mor og skuespiller oppfordrer jeg alle til å boikotte restauranter som ikke støtter et bærekraftig fiskeri.

Flere restauranter har da også stoppet å selge retter av tunfisk, som er blant artene som er truet av overfisket.

Og selvfølgelig - den døde fisken hun poserer sammen med, er selvfølgelig resultat av regulert fiske.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.