RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nakenbilder gir større pupper

BRYSTER: Komplimenter vedrørende fordelene kan være et sjakktrekk.
BRYSTER: Komplimenter vedrørende fordelene kan være et sjakktrekk. (Foto: Illustrasjon/Dreamstime)
Sist oppdatert:
En amerikansk nettside får kritikk for sitt noe uvanlige formål.

Britiske plastiske kirurger reagerer mot et amerikansk nettsted.

På nettstedet kan kvinner legge ut bilder og beskrivelser av seg selv. Menn som er innom siden betaler en avgift for å se bildene. De kan også gi en direkte donasjon til kvinnene.

Med pengene skal kvinnene få råd til brystoperasjon.

Nedverdigende
Britiske kirurger mener tjenesten er både usikker og nedverdigende. Foreningen The British Association of Aesthetic Plastic Surgeons (BAAPS) går nå ut og advarer mot nettstedet.

- Dette er veldig sjokkerende. Å invitere kvinner til å legge ut utfordrende bilder og prate med fremmede via nett i bytte mot brystoperasjon er kun nedverdigende, sier kirurgen Adam Searle, medlem i BAAPS, til BBC.

Kan bruke alias
Nettstedet selv mener de ikke gjør noe galt og anser siden som trygg da kvinnene kan bruke alias. Men kvinnene må legge ut bilder av seg selv som en del av avtalen.

Nettstedet lokker sågar med ennå bedre bilder når operasjonen en gang blir gjort.

- Det beste er å se de nylig opererte bildene når kvinnene er ferdige med operasjonen. Du kan da sitte stolt og glede deg over at nettopp du har hjulpet med å øke hennes selvbilde og selvtillit, skriver de på sine sider.

Tjente 40.000
Selv om nettstedet er amerikansk er det flere kvinner fra andre land som har lagt ut personlig info. Britiske kvinner sier til BBC at de har tjent over 40.000 kroner på sine bilder.

Britiske kirurger er i det minste ikke i tvil om hva de synes om siden. Og ut fra noen av bildene som ligger åpent på siden å bedømme, så er det ikke akkurat bilder svigermor ønsker å se det er snakk om.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere