RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Evan Agostini (AP)

Nakenbildet utstilt i Norge

Sist oppdatert:
Det omstridte bildet av Brooke Shields er for tiden utstilt i Oslo.

(SIDE2:) Denne uken har debatten rast i Storbritannia etter at et nakenbilde av en ti år gammel Brooke Shields ble stilt ut.

LES OGSÅ: Raser mot naken Brooke (10)

Museet Tate Modern i London fikk besøk av politiet onsdag, og valgte deretter å ta ned bildet og fjerne salgskatalogen i en periode.

LES OGSÅ: Politiet fjernet naken Brooke (10)

Grunnen til oppstandelsen er frykt for at bildet skal tiltrekke seg pedofile. Flere interesseorganisasjoner mener bildet kan regnes som mykporno med et barn.

Nå er bildet stilt ut på Astrup Fearnley Museet i Oslo, skriver Dagbladet. Direktør Gunnar Kvaran forstår ikke hvorfor bildet skaper harme. Museet kjøpte bildet for ti år siden.

- Nei, det er helt ufattelig. Vi har stilt ut dette bildet en rekke ganger, og aldri fått noen negative tilbakemeldinger, sier han til Dagbladet.

Han omtaler bildet som kunstner Richard Princes hovedverk og sier at han ikke har noen planer om å fjerne det. Han tror heller ikke pedofile vil oppsøke kunstmuseet for å se et slikt bilde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere