(Fotópia.no): Den britiske fotografen Andy Craddock har blitt saksøkt av en prest i Cornwall for blasfemi, skriver BBC News.

Årsaken skal være at han benyttet den lokale kirken St. Michael Penkivel Church som opptakssted for en erotisk fotoshoot

Bildene, som ble tatt både inne i og utenfor kirken og er lagt ut på hans nettside, viser halvnakne kvinner i diverse utfordrende positurer.

Blasfemisk materiale
– Jeg er dypt sjokkert over at Mr. Craddock kunne overveie å begå en handling som helt klart vil forårsake mye forargelse, sier Andrew Yates, kirkens prest.

I brevet fra advokaten beskrives blasfemi som «publikasjonen av foraktelig, hånlig, uanstendig eller latterlig materiale som har med Gud, Jesus, bibelen eller den engelske kirken å gjøre.»

– Våre klienter mener at en rekke av disse bildene utgjør blasfemisk materiale, står det videre.

Mener bildene er kunst
Craddock hevder imidlertid at bildene er kunst. Han forteller at han benyttet akkurat denne kirken etter å ha sett den i filmen Keeping Mum fra 2005, med Rowan Atkinson og Kristin Scott Thomas. Han beundret arkitekturen, og ønsket å ta bilder til sin portefølje med erotiske og fetisjistiske bilder.

– Jeg kan forstå hvorfor noen mennesker finner dem støtende og upassende. Men den generelle feedbacken har vært veldig positiv, sier han til BBC News.

Craddock forteller at han aldri ønsket å fornærme eller krenke noen med bildene.

– Dette er gjort som kunst, og viser kvinners skjønnhet.

Denne saken er hentet fra fotonettstedet Fotopia.