Nå mottar «Gewoon Bloot» (Bare naken, journ.anm) kraftig kritikk fra landets politikere allerede før første episode har blitt vist på tv.

Kunnskapsprogrammet handler om å eksponere nakne voksne kropper til barn mellom 10 og 12 år. Det for at barna skal kunne stille spørsmål om nakenhet og kropp.

Se klippet som får både politikere og sosiale medier til å reagere:

- Latterlig

Kees van der Staaij, leder for Det nye reformpartiet, som er et kristent konservativt parti, kaller programmet «unaturlig», og at det heller aldri bør bli naturlig.

Tidligere medlem av Nederlands Arbeiderparti bruker karakteristikken «latterlig» og oppfordrer tilhengerne hans om å skrive mail til produksjonsselskapet «NPO» for å stoppe produksjonen.

Leder for Nederlands ytre høyre parti kaller det hele «steget før promotering av pedofili». I sosiale medier viser også flere brukere sin avsmak til promo-klippet som har blitt sluppet (se over).

Tv-programmet er basert på danske «Ultra smider tøjet», som nå har startet på sin andre sesong.

Det er ikke bare i Nederland naken-TV for barn vekker oppsikt. Flere har også reagert på den norske versjonen "Superkroppen" som vises på NRK.

- Kan hjelpe foreldre

Mens noen av deltakerne har kommentert at dette ikke er et program de trenger å se, har andre reagert med at «det er godt å vite at andre bekymrer seg for det samme som meg». En annen deltaker har også innrømmet at vedkommende følte seg litt «ukomfortabel» i starten.

Sexolog Elsbeth Reitzema, som var med å utvikle konseptet, sier programmet kan hjelpe foreldre å snakke med barna sine om naturlig nakenhet.

Hun trekker fram barns daglige eksponering av redigerte og delvis pornografiske bilder, gjennom tv og internett, som et eksempel for seriens nødvendighet.

Etter planen skal «Gewoon Bloot» ha premiere 21. mars på nederlandske NTR.