Nakne naboer

Gjett hvem som har dratt frem kameraet igjen.

(SIDE2): Spencer Tunick er kjent over hele verden for sine fotografier av mange nakne mennesker i kunstneriske formasjoner. De siste årene har hatt gjort flere fotoseanser av betydelig størrelse;

I 2003 fotograferte Tunick 7000 nakne spanjoler i Barcelona. Den 26. juni 2004 fullførte han sin nest største fotoserie i Nord-Amerika i Cleveland Ohio med 2754 mennesker som poserte.

I august 2004 ble en fotoserie fullført i Buffalo av omtrent 1800 nudister i Buffalos gamle sentraljernbanestasjon.

Den 19. mars 2006 fotograferte Tunick 1500 nudister i Caracas av mennesker som sto oppreist, lå på bakken eller sto på kne ved siden av den kjente Simon Bolivar-statuen.

I fjor fotograferte han 18000 nakne meksikanere i Mexico by på Zocaloplassen som sin hittil største installasjon. Modellene hans er frivillige og mottar et signert fotografi som belønning for å stille opp.

Nå er han i Irland, og irene kaster også klærne villig. I helgen fikk han 3.000 nakne mennesker til å bade utenfor Dublin.

De som ikke fikk med seg nakenbaderne kunne senere se nakne mennesker høyt og lavt i selve Dublin by. Der ble en stor glassbygning dekorert med nakne mennesker i helgen.

Les mer om Spencer Tunick under

Foto: (Scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag