RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nano-notering droppet

Sist oppdatert:
Mange venter at nanoteknologi skal bli den neste store bølgen, etter internett. Og mange hadde trodd børsnoteringen av selskapet Nanosys skulle bli startskuddet, men nå er denne utsatt
Selskapet Nanosys skulle etter planen gått på børs i disse dager, men før helgen ble arbeidet avbrutt. Den planlagte noteringen hadde fått mye oppmerksomhet.

Selskapet oppgir et svakt marked som grunnen, men mange påpeker at selskapet har langt igjen før det når lønnsom drift. Nanosys tapte 8,8 millioner dollar av en omsetning på 2,5 millioner i andre kvartal, og omsetningen kommer primært fra forskningsmidler.

Nanosys er kanskje det mest kjente selskapet som arbeider med såkalt nanoteknologi, som innebærer at man arbeider med ting som er mindre enn 100 nanometer, eller en milliarddels meter. Man ser en rekke anvendelser for teknologien, men foreløpig er det få kommersielle produkter innen området.

Mange mener dette kommer til å bli det neste store teknologiske gjennombruddet, etter internett, og gi støtet til nye børsraketter, som Yahoo, E-Bay og Amazon.com.

Mange har også pekt på at noteringen av Nanosys kunne innebære startskuddet for en slik børsfest, slik noteringen av Netscape i 1995 ble det for nettaksjene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere