RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Naomi med og uten pels

Sist oppdatert:
Tidligere har hun uttalt at hun heller går naken enn med pels. Kanskje mente Naomi Campbell enten naken eller med pels?

Profilerte kjendiser som Pamela Anderson, Charlize Theron, Cindy Crawford har alle gått ut og frontet dyrevernsorganisasjonen People for The Ethical Treatment of Animals (PETA). De jobber for dyrs rettigheter, og er spesielt aktive motstandere av pels.

Gjør det for oppmerksomheten?
Kjendisene som har frontet PETAs arbeid har fått enorm oppmerksomhet. Kanskje så mye oppmerksomhet at det blir for mye av det gode.

Flere av dem som tidligere har stått frem som aktive pelsmotstandere, har senere gitt alle sine prinsipper på båten og begynt å bruke trendy pelsprodukter igjen.

Dermed oppstår det naturlig nok spekulasjoner rundt hvorvidt disse kjendisene stiller opp for å støtte en god sak, eller om de gjør det for å fronte seg selv.

PETA nyter selvsagt godt av den enorme interessen som deres kampanjer skaper, men dersom stadig flere av deres frontfigurer støtter dyrene en dag og dukker opp på den røde løperen i pels neste dag, vil ikke det være med på å skape et troverdig inntrykk av organisasjonen.

Nami følger motebildet
En av dem som har fått kritikk for å være motstander av pels bare når det passet henne er Naomi Cambell. Hun har tidligere latt seg avbilde nesten naken i en PETA-kampanje under slagordet «Heller naken enn med pels», men ikke lenge etter spankulerte hun nedover catwalken iført moteriktige pelser.

Onsdag var Naomi en av dem som gikk på catwalken under moteuka i New York. Da viste hun frem mote fra Anna Sui, og det var ikke så mye som tydet på at Naomi fortsatt er en aktiv pelsmotstander. Bildene fra Naomis catwalkopptreden i New York ser du i bildegalleriet under.

Men til tross for at hun har gitt opp å kjempe for dyrs rettigheter har Naomi fortsatt behov for å kaste klærne av og til. Her kan du lese mer om det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere