YOUNGSTORGET (Nettavisen): Det var ikke bare Aps delegater som stod tidlig opp lørdag.

Demonstranter ikledd gule sydvester og med taktfaste slagord kjemper for at Ap skal verne Lofoten, Vesterålen og Senja.

Se intervju med leder i Natur og Ungdom, Gaute Eiterjord, over!

Også politiet er på plass for å sikre at alt går rolig for seg.

Leder i Natur og Ungdom, Gaute Eiterjord, sier i et intervju med Nettavisen at opp mot 300 deltar i dagens demonstrasjon.

- Det er som vi forventet på forhånd. Vi har stor tro på at Aps landsmøte går bort fra å konsekvensutrede nordområdene, for det er det flertall for.

AUF og 11 av 15 fylkeslag ønsker at landsmøtet skal gå bort fra kompromisset partiet kom fram til i 2017, som innebærer at det åpnes for å konsekvensutrede en del av det omstridte området Lofoten, Vesterålen og Senja.

Les alt om Aps landsmøte her!

Fredag kunne det virke som at partiledelsen forberedte seg på et nederlag:

– Den posten i vårt program blir det ikke noe av i denne perioden, fordi vi har en flertallsregjering som har lagt den saken død, sa Støre i sin oppsummering.

Han har tidligere stått sterkt på at partiprogrammet må stå fast stortingsperioden ut, men medgir at denne saken er spesiell.

– Det er ikke fryktelig interessant hva som står i det programmet nå, fordi flertallet er som det er. Derfor må vi tenke på hvilket ansvar vi skal ta framover, fortsetter han, og peker på at det kommer en ny forvaltningsplan i 2020.