*Nettavisen* Nyheter.

Når Dørum løser problemer

Justisminister Odd Einar Dørum vil ta makt fra gutteklubben Grei, men ender opp med å foreslå å gi dem mer makt.

27.10.03 13:54

Justisminister Dørum har et fagfelt med enorme problemer. Stikkord er ting som trafficking og organisert internasjonal kriminalitet.

Til tross for denne arbeidsbyrden tar han seg tid til å komme alle motstandere av høye lederlønninger i møte. For å få kontroll over dette enorme samfunnsproblemet vil han innføre et nytt byråkratisk hinder i selskapene.

Nå skal ikke lenger styrene vedta topplederlønningene. Derimot skal det ut til generalforsamlingen. Men eierne skal bare vedta generelle retningslinjer. Dørum ser det upraktiske i at man ellers må kalle inn alle aksjeeierne hver gang selskapet bytter sjef.

Etter vårt syn vil forslaget få like lite betydning som pålegget om at alle aksjeselskaper må lire av seg noe svada om selskapets miljø.

Som kjent er aksjeselskapene allerede pålagt å offentliggjøre en rekke av toppledernes ytelser i selskapenes regnskaper. De vedtas på generalforsamlingen. Aksjeeierne må altså allerede hvert eneste år ta stilling til dette feltet.

Motivasjonen for å innføre et nytt sjekkpunkt, er internasjonale skandaler som Enron (som vel egentlig handlet mer om regnskapsjuks) og ABB. Tilsvarende norske skandaler har man ikke sett, så det er i forebyggelsens ånd at man nå skal innføre denne omveien.

Det morsomme er at forslaget kommer omtrent samtidig som ministerkollega Ansgar Gabrielsen vil kjønnskvotere styrene. Foreløpig har ingen foreslått kvotering blant eierne, så en flytting tilbake til generalforsamlingen vil sørge for at gutteklubben Grei fortsatt har makten over lederlønningene!

For vår del har vi lyst til å fremme et privat lovforslag: Nemlig at ministrene bør bruke sin tilmålte tid på ting som faktisk er viktig, og foreslå tiltak som virker - og slutte å kaste seg på rene publikumsfriere som ikke vil bety noe som helst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.