*Nettavisen* Nyheter.

Når familien spriker

Foto: TV 2

Rita (35) og Einar Håkon (45) har ulikt syn på hva det vil si å være en familie. De blir ikke enige om hvordan de skal prioritere tiden. I « Elsker, elsker ikke» på TV 2 får de råd.

04.11.04 13:43

Rita Jensen har to barn og Einar Håkon Pedersen ett barn fra tidligere ekteskap. I tillegg har de ett felles barn. Hverdagen er preget av vanlige utfordringer knyttet til oppfølging og oppdragelse av dine, mine og våre barn.

- Einar Håkon burde være mer til stede. Jeg savner støtte, og at han vet mer om hva som skjer på hjemmebane. Han bruker nesten alle kveldene ute, og er sjelden hjemme, sier Rita.

Vil dyrke parforholdet

Einar Håkon er klar over at han er ofte ute om kveldene, men mener det er til familiens beste.

- Jeg føler meg misforstått. Jeg er kanskje ikke så mye hjemme, men det er fordi jeg er engasjert i barnas fritid på kveldstid. Sånn sett kommer det familien til gode, sier Einar Håkon.

Einar Håkon er aktiv i lokalmiljøet, og er involvert i både ballidrett og korpsmusikk. Rita ønsker mer ro rundt samlivet, og at det skal bli tid til å dyrke parforholdet også i en hektisk hverdag.

Det som gjør situasjonen enda vanskeligere, er at begge jobber skift til forskjellige tider. Dermed får paret enda mindre tid enn de fleste andre til samvær.

- Da jeg spurte Rita om hun ville gifte seg med meg, svarte hun at betingelsen var at vi først oppsøkte familieterapeut for å få råd om hvordan vi skal takle uenigheten om prioriteringer, sier Einar Håkon.

Lengsel og savn

Parterapeut Sissel Gran sier prioriteringer og bruk av tid er en vanlig diskusjon i mange hjem. Men for noen par låser det seg.

- Ofte ser jeg at i diskusjoner om prioriteringer, ligger det skuffelser, lengsel og savn som et bakteppe. Det handler ofte om at partnerne ikke gir hverandre så tydelig oppmerksomet som de burde, sier Gran.

I torsdagens program på TV 2 får du se hvordan Rita og Einar Håkon gir seg i kast med utfordringene i parforholdet.

På TV 2 torsdag 4. november 2004 kl. 22.45.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.