Gå til sidens hovedinnhold

Nær halvparten blant unge voksne vil ha midlertidig forbud mot hjemmefester

47 prosent av unge voksne mellom 18 og 25 år mener det burde være forbud mot hjemmefester inntil videre, melder NRK.

Det framgår av en spørreundersøkelse Kantar har gjort for kanalen.

Samtidig sier 38 prosent at de er uenige i at det bør innføres et slikt forbud, mens 13 prosent ikke har gjort seg opp noen mening.

De siste ukene har det vært flere oppslag om at ungdommer har møttes i større grupper til private fester. Men i spørreundersøkelsen oppgir nesten 77 prosent at de ikke har vært på fest der flere enn anbefalt har møtt opp mens landet har vært underlagt strenge smittevernrestriksjoner.

Se helsedirektør Bjørn Guldvog komme med en klar oppfordring:


52 prosent av de spurte sier også at det ikke er greit å dra på fest der det er mindre enn 20 personer, om man ikke kjenner alle som kommer. Omtrent like mange, 49 prosent, sier de ikke kommer til å delta på fester før myndighetene sier det er tryggere.

Godt over en tredel av de spurte, 37 prosent, sier de ønsket seg strengere tiltak fra myndighetene i perioden fra landet stengte ned i mars og fram til midten av juni. 54 prosent mente restriksjonene var passende.

Les også: Erna med klar advarsel til nordmenn - dette er tiltakene som kan komme

Hele 97 prosent sier de har respektert rådene rundt smittevern og -spredning.

Nesten halvparten, 48 prosent, mener det ikke var greit å dra på fest mens det var få smittede i landet, mens 29 prosent sier de synes det var greit.

Undersøkelsen ble gjennomført mellom 13. og 18. august. 1.000 personer ble intervjuet, og utvalget skal være representativt for befolkningen som helhet, etter å ha blitt vektet med hensyn til alder, kjønn og geografi.

(©NTB)

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter