Når har du sex?

Foto: Pixland (Getty Images/Pixland)

Lite stress og følelsen av samhørighet øker lysten på lørdager.

(SIDE2:) Lørdag er ukedagen da de fleste har sex, viser en undersøkelse utført av Ekstra Bladet.

- Vi har mer sex på lørdag fordi vi er mest avslappet lørdag kveld. Fredag er vi fremdeles stresset etter uken, og ofte er mange for trette til å orke og ha sex når ungene endelig er lagt. Lørdag derimot er en helt annen sak. Da har man tilbrakt en hel dag sammen, hvor man kanskje har snakket sammen eller gjort noe sammen - ting som gir oss samhørighet, sier sexolog og samlivsterapeut Signe V.Bentzen til den danske avisen.

Ikke bare lørdag...
Bentzen understreker at når vi både er uthvilt og føler mer samhørighet så ligger ting mer til rette for sexlyst.

- Lørdag er simpelthen den dagen for minst stress og mest samvær.

For at man skal ha mer sex i hverdagen, blir det viktig å få den gode partnerfølelsen også resten av uka, mener sexologen. Det er også viktig å bli kvitt stresset i hverdagen - også kan det hende det trengs planlegging.

- Dere må sette dere ned og spørre dere selv hvor mye sex dere vil ha og når. Deretter kan det legges en plan i fellesskap for hvordan dere skal få det til. Kan dere for eksempel droppe spillekvelden og TV-en på tirsdag? Og heller tenne stearinlysene på soverommet og snakke om dere selv, ferier og andre fine ting før dere har sex, sier Bentzen.

Morgen eller kveld?
Det kan også være ulikt fra person til person og par til par når på døgnet man foretrekker å ha sex. Noen har mest lyst på morgenen, mens andre foretrekker ettermiddagen eller kvelden. Sexolog og samlivsekspert Rikke Thuesen mener de fleste generelt foretrekker sex ved sengetid. Hun deler opp sextidene på følgende måte, skriver Ekstra Bladet.

- Morgensex vil jeg betegne som hurtigsex. Det er en slags sex som skjer litt av seg selv fordi kroppene søker hverandre om morgenen, før man er helt våken, og man finner langsomt hverandre i både kropp og hjerte.

- Om dagen er kroppen gjerne våken og klar for het og vill sex. Man har god tid, og har kanskje satt av tid. Det er tiden da man ikke må skynde seg på jobb, eller forte seg å sovne fordi man skal tidlig opp dagen derpå.

- Kveldssex er tiden da man kanskje egentlig bør sove, men nærheten og varmen fra partneren gir likevel lyst. Man ender med å falle tilfreds i søvn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.