Gå til sidens hovedinnhold

- Når katten er borte, danser musene...

Direktøren i Datatilsynet refser Knut Storberget. LES OGSÅ: Mener Storberget bør gå av

Det koker rundt justisminister Knut Storberget, og fredag ettermiddag har han kalt inn til en pressekonferanse om den betente hijab-saken.

Tidligere denne uken kom det nemlig fram at hans politiske rådgiver Hadia Tajik, og statssekretær Astri Aas Hansen, skal ha offentliggjort vedtaket om å tillate hijab i politiet, uten at Storberget visste om det.

- Har egne agendaer
Direktøren i Datatilsynet, Georg Apenes, synes ikke det er overraskende at Justisdepartementet snubler i egne saker, og mener at Storberget må følge bedre med.

- Jeg har stor respekt for Storberget, men denne saken tyder på at sjefen ikke alltid følger like godt med. Det kan virke som om når katten er borte, danser musene på bordet, sier Apenes til Nettavisen.

Apenes mener at Justisdepartementet har vært slett administrert, og at en statsråd må ha større oversikt over det som skjer innad i departementet.

- Det er så mange selvstendige mennesker som har sine egne agendaer, og da er det klart at statsråden må ha full oversikt til enhver tid, sier han.

Mye dårlig håndverk
Apenes tror Storberget kommer til å trekke Hijab-saken i løpet av dagen, men mener i motsetning til Siv Jensen ikke at statsråden bør gå av.

- Storberget er en svært dyktig politiker som har klatret til topps, og der må en regne med at det blåser litt. Selv om jeg synes en del saker har vært av et dårlig håndverk, så har jeg tro på at Storberget kommer til å rydde opp i dette også. Han har vist klokskap tidligere og kommer nok til å gjøre det nå også, sier han.

- Fortjener litt juling
Selv om Apenes er positiv til at Storberget bør fortsette som statsråd, mener han likevel at han fortjener litt juling på grunn av dårlige håndteringer i enkeltsaker.

- Det er fint å ha engasjerte medarbeidere som tar initiativ, men det må være såpass til kommunikasjon at når gode ideer kommer opp, så må de diskuteres. Men jeg må jo innrømme at jeg synes det er litt spesielt at statsministeren gang på gang må gå ut for å redde sine statsråder, avslutter Apenes.

Det er ventet at en hardt presset Storberget kommer til å trekke det omstridte forslaget om å tillate hijab i politiet fredag.

Les også: Mener Storberget må gå av

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot