Gå til sidens hovedinnhold

Når kirken gjør dører og porter høyere og videre enn man kanskje skulle forvente

Lokalt Pride-engasjement med kirkens velsignelse:

Et Pride-teppe på en norsk kirketrapp? Helt uproblematisk for Kampen kirke.

Ethvert lokalsamfunn har en eller flere ildsjeler. Som vil noe - og som innehar kapasiteten til å få ting gjennomført.

Som Chelsea Ranger i Thorbjørn Egner-land på Kampen i Oslo Øst.

Kampen kirke har i mine øyne i lang tid fremstått som alt annet enn satt, konservativ og svovel-luktende. De har vært ganske så åpne og liberale når det kommer til blant annet Pride og omfavnelse av alt og alle. Ære være.

De hadde et slikt teppe før. Men så forsvant det på uforklarlig vis. I år dukket det opp igjen - takket være den ovenfornevnte ildsjelen. Som ville noe.

Og da ildsjelen startet, fulgte mange andre på.

I løpet av 24 timer samlet Ranger inn 7200 kroner i donasjoner fra 60 «kampianere» og flere lokale bedrifter. Brustad-bua på Kampen, eller Bunnpris om du vil, klinket like godt til med 1800 ekstrakroner til innkjøp av regnbue-flagg.

Så da Pride-dag nummer én i løpet av likeverd-arrangementet opprant, lå det fargerike teppet pent på plass på kirketrappen. Jeg tror nok ikke jeg bommer veldig når jeg sier at dette trolig var det mest populære fotomotivet på Kampen denne dagen.

Og kirken, ja, de hyller initiativet.

«Chelsea Ranger for president», skriver de på sin Facebook-side. Før de fortsetter:

«Kampen kirke og alle på Kampen er takknemlig for alle 60 personer eller så som har gitt penger til regnbueløper og flagg på Kampen. Vi er imponert over Kampen-beboer Chelsea Ranger som har samlet inn penger, kjøpt inn løper og flagg som nå henger overalt i butikker og virksomheter på Kampen».

Jeg er på ingen som helst måte noen religiøs mann. Men jeg sier ja til en åpen, inkluderende kirke som våger å gå i en litt annen retning enn det normerte.

Godt jobba, Chelsea Ranger og Kampen kirke.

Kommentarer til denne saken