Når må du sende julegavene?

Skal du sende julegaver til venner og kjente? Her er fristene du må overholde.

30.11.06 15:21

(Side2:) Det er ikke alle det er like lett å få besøkt før jul for å tømme julesekken med gaver. Her er fristende du må overholde.

Les også:
Julegavene du ikke bør kjøpe
Barnas DVD-favoritter
Dette er årets julegave
Gavetips fra elektronikkgaten
Hit drar vi på juleshopping

Amerika
Skal du sende gaver til Canada har du helgen på deg, fristen er 5.desember for det som kalles A-post. For B-post har fristen allerede løpt fra deg. Skal du sende til Argentina, Mexico eller noen av de andre landene sør for USA må disse sendes fredag 1.desember. Til Brasil er fristen 8.desember.

Østen
Til Japan, Hong Kong og Singapore er fristen helt til den 11.desember, mens de andre landene østen har frist den 7.desember. Unntaket er de minste landene hvor man bør sende før lørdag 2.desember.

Australia
Mange norske studenter befinner seg i Australia, og mange norske studenter har venner som er igjen i landet med kenguruer og dovendyr. Skal du sende en gave nedoer må den postlegges før den 10.desember. Det samme gjelder for New Zealand.

Afrika
De aller fleste landene i Afrika vil klare å levere gavene hvis du sender de før den 5.desember. Skal du sende til Egypt, Syria og Tunisia kan du vente helt til den 10.desember.

Europa
Luxembourg, Nederland, Sveits, Tyskland, Østerrike, Storbritannia, Irland, Frankrike, Belgia, Italia, Hellas og Spania klarer alle å få fram posten din hvis den leveres på et postkontor senest den 15.desember. For de andre landene i Europa bør du beregne en uke ekstra.

Nordiske land
Den 19. desember er fristen hvis du skal sende post til våre naboland. Danmark, Finland, Island og Sverige klarer alle å få juklappene fram før nissen banker på hvis du har vært en tur innom postkontoret før den tid.

Militære
Skal du sende til norske militære i Afghanistan (postnummer 301) så må du sende gavene før den 9.desember. Er det Bosnia som er målet er fristen 15.desember (postnummer 231), den samme fristen det er for Makedonia/Kosovo.

I Norge kan du vente helt til lille julaften, men skal du være sikker på at alt kommer fram bør du beregne litt ekstra tid.

PS! Sender du varer over den tollfrie grensen må du beregne en uke ekstra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.