RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Når solen skinner, får du ha pilsen din i fred

Foto: Nettavisen
Sist oppdatert:
- Vi er ikke interessert i å ødelegge øl-idyllen, sier divisjonsleder ved Grønland politistasjon, Olav Martinsen.

Sommerstid trekker mange ut for å nyte solen i det offentlige rom. Ikke sjeldent innebærer denne nytingen alkohol. Selv om dette i utgangspunktet er ulovlig, er sjansen stor for at du får ha pilsen din i fred i sommervarmen:

- De som er ute i patrulje bruker skjønn. Er det for eksempel en familie som sitter og koser seg ute med en grill og har det hyggelig, så er ikke vi interessert i å vite hva de har i koppen, sier divisjonsleder ved Grønland politistasjon, Olav Martinsen, til Nettavisen.

- Vil ikke ødelegge idyllen
Han påpeker imidlertid at offentlig alkoholkonsum er i strid med lovverket, men sier at politipatruljene gjør unntak for dem som oppfører seg:

- Det er ikke lov til å drikke alkohol offentlig noe sted, men når solen skinner og folk gjør det for å hygge seg, så er ikke vi interessert i å ødelegge idyllen, sier Martinsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gjelder ikke «løse og ledige» personer
I politiets oversikt over kriminaliteten i Oslo fra 2010, er det registrert 799 anmeldelser for ordensforstyrrelser i ruspåvirket tilstand. Det er 102 flere enn året før (697). Martinsen påpeker at politiet ikke går av veien for å bøtelegge personer som oppfører seg forstyrrende for andre:

- Gjelder det en ansamling med «løse og ledige» personer som er ute kun for å drikke seg fulle og lage støy, stiller det seg annerledes. Når atferden og alkoholinntaket er til sjenanse for vanlige folk eller skaper ordensforstyrrelser, griper vi inn. Og da har vi absolutt muligheten for å bøtelegge dem.

Bør man få drikke alkohol offentlig eller bør regelverket alltid gjelde? Diskuter under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere