*Nettavisen* Nyheter.

Når starter utroskapet?

Foto: Crestock (Crestock)

Et nært vennskapsforhold med det motsatte kjønn kan være like ødeleggende som en seksuell affære, mener samlivsekspert.

09.11.09 20:52

(SIDE2:) Hvor man begynner å være utro og når man faktisk er det, har ofte vært gjenstand for debatt.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Er det greit å få en venn eller venninne som du føler du kan snakke med alt om? Ja, faktisk mer enn du vil dele med din partner på hjemmebane?

Skifter intimsfæren
Ja, vil noen mene. Nødvendig med en ventil, sier andre. Men den engelske psykologen Philip Hodson bak boken «How «Perfect» Is Your Partner?» sier alarmklokkene bør ringe den dagen du innser at du har flyttet din intimitet over på en annen enn kjæresten din, selv om det bare er i ditt eget hode.

Hodson mener at hva som er utroskap i dag bør redefineres fordi vårt syn på det styres av lovene som er gammeldagse.

- Før var seksuelt samliv en ekteskapelig rett. Dagens forhold dømmes etter en helt annen intim kvalitet. Det er den kvaliteten som ofte gjør at vi blir i forhold i dag, sier Hodson.

Hodson mener at det foruten en seksuell regel ved utroskap, også er en moralsk og en følelsesmessig regel, og stort sett er det de to siste man bryter først, mener han.

At man heller ikke forteller partneren om den vennen man ofte snakker med, er også et dårlig tegn.

Mobil og nett
For mange møter ikke så ofte den de føler de har bedre kontakt med enn partneren. Mange holder kontakt via epost. Svært mange av disse igjen ville aldri fysisk være utro mot sin partner.

- Internett er det største sexorganet på jord, sier Philip Hodson til The Daily Mail.

Nyere undersøkelser viser at internett, mobil og andre digitale hjelpemidler gjør det enklere for folk å være utro, fordi de ofte kan opprettholde kontakten hvor som helst de er. Dermed blir ofte de få møtene de har mer intense og kan lede fortere til at man er utro enn tidligere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.