*Nettavisen* Nyheter.

Når størrelsen teller

Sonys nye digitalkamera spiller på troen om at det er størrelsen det kommer an på. Blant annet får du 10,3 megapiksler.

12.09.05 13:42

DSC-R1 er Sonys nye Cyber-shot-kamera. Dette er en slags mellomting mellom speilrefleks og kompaktkamera, noe som betyr at det er stort og klumpete. Samtidig skal du få bedre bilder og bedre funksjonalitet enn et kompaktkamera.

Kameratet er utstyrt med en 10,3 megapikslers bildebrikke, som fysisk er tolv ganger større enn en typisk bildebrikke på et kompaktkamera. På denne måten forsøker Sony å minimere bildestøyen som gjerne et et problem i kompaktkameraer.

Kameraet benytter optikk fra Carl Zeiss med 5x optisk zoom. Objektivet skal være spesielt utviklet med tanke på å minimere interne refleksjoner som gjør at bilder kan få lysbluss-effekter. Brennvidden skal på det videste tilsvare 24 mm, noe som gir gode vidvinkel-bilder.

Displayet er på to tommer, og skal ifølge Sony vise det nøyaktige utsnitte en til enhver tid får. Ofte viser displayet på digitalkameraer et litt annet utsnitt enn det en faktisk får.

Utløserforsinkelsen er gjerne et problem på kompaktkameraer. Ifølge Sony skal DSC-R1 ha en forsinkelse fra du trykker på knappen, og til bildet faktisk blir tatt på bare 7,5 millisekunder.

Ellers kan det nevnes at kameraet vil få støtte for både Memory Stick Pro og Compact Flash type I og II.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.