RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Splash News/CBS (Splash News/CBS)

Når tar de ingen sjanser

Sist oppdatert:
Nå går talkshowvertene i USA ut med sine kontorromanser.

(SIDE2:) David Lettermans sexskandale har hatt innvirkning på talkshowverter i USA på flere måter.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Mens enkelte kritikerne har sagt at Letterman slipper billig unna fra andre talkshowverter, viser også undersøkelser at David Letterman, ved å ta tyrene ved hornet, har klart å redde sitt image.

I et puritansk USA har Letterman klart å vende sympatien til sin side i utpressingssaken og med sine oppsiktsvekkende, offentlige beklagelser på TV.

Offentlig for sikkerhets skyld
Men avsløringen har også fått andre reaksjoner. Jimmy Kimmel valgte denne uken offentlig å bekrefte at han har fått seg en ny kjæreste. Og at dette er en av manusforfatterne til talkshowet hans. Kimmel er heller ikke gift, men han har lenge vært fram og tilbake med sin kjæreste gjennom fem år, den kjente komikeren Sarah Silverman.

Kimmels nye kjæreste er heller ikke av ny dato, men offentliggjøringen anses å være et direkte resultat av Lettermans innrømte affærer med ansatte.

– Skaper betent miljø
Kvinneorganisasjoner i USA er imidlertid lite imponert over hvor lite bank David Letterman har fått. De mener han med sin oppførsel, og ikke minst hvordan han har taklet det etterpå, ikke adresserer det virkelige betente temaet, nemlig at han som en mann i en maktposisjon har tatt for seg av unge damer som hevet en vanlig lønnssjekk. Og ikke bare én dame, men flere.

National Organization for Women sier til The Washington Post at de mener at Letterman og ikke minst TV-kanalen må skjønne at hans oppførsel antakelig har skapt et ganske vanskelig miljø på arbeidsplassen. Selv har Letterman beklaget overfor sin «tålmodige stab».

– Jeg hadde aldri trodd at media ville spørre enhver kvinnelig ansatt om meg, har han sagt. Det er kanskje litt rart sagt av en mann som er såpass kjent og såpass kjent for å lage humor av alle andres oppførsel. Dessuten er det lite trolig at amerikanske medier ikke har visst at Letterman tidvis har hatt lange øyne etter sine kvinnelige kolleger.

De fant det imidlertid ikke passende å skrive om det før han ble presset for to millioner dollar av sin tidligere assistent Stephanie Birkitts ekskjæreste.

Nye saker?
Kort tid etter at Letterman-saken sprakk, har Dr. Phil McGraw blitt saksøkt av en tidligere kvinnelig pasient.

Kvinnen, som skal ha oppsøkt Dr. Phil for å få hjelp, påstår at han holdt henne stengt inne på kontoret og tvang henne til å se på bilder av en naken mann.

Medieeksperter anser det ikke som usannsynlig at det kan komme flere slike saker i kjølvannet av sexskandalene.

Derimot mener få av David Letterman burde få sparken.

– Dette er en humorist i beste sendetid. Det er ekstremt pinlig ja, men Letterman har ingen politisk stilling og dermed ingen andre å svare for enn seg selv og sine nærmeste, mener The News & Observer og flere andre kommentatorer, blant annet Maureen Dowd i The New York Times.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere