*Nettavisen* Nyheter.

Når tid blir fiende

Aud (39) og Einar (37) har fem barn i alderen fem til 14 år fra tidligere ekteskap. - Det er vanskelig å få tid til hverandre i en travel hverdag, sier paret.

De to har vært sammen i tre år, og flyttet sammen etter kort tid. Med en aktiv fritid, fem barn, to hunder og tre eks-partnere/ektefeller som inngår i familielogistikken, mangler det ikke på utfordringer.

- Foreløpig er vi så forelsket at dette ikke er noe problem, men vi har sett faresignalene. Vi ønsker virkelig å være sammen resten av livet, og vi vet begge to at det krever en ekstrainnsats, sier Aud Riseng og Einar Rønnes.

Tid til overs

Tidsklemma er hovedutfordringen til Aud og Einar, og i den forbindelse har de jevnlige diskusjoner om husarbeid og arbeidsfordeling.

- Hos mange par som sliter i tidsklemma blir det diskusjoner om hvordan man skal bruke tiden som er til overs, sier familieterapeut Sissel Gran.

- Noen vil ha orden i huset, mens andre gjerne overser rotet og vil prioritere egne aktiviteter eller samvær med familien. Det er viktig at partene kommer til en slags felles forståelse av hvor standarden bør ligge, ellers kan det fort bli gnisninger som stadig gjentar seg, sier Gran.

Fikk mange aha-opplevelser

Både Aud og Einar går optimistisk løs på oppgaven med å forbedre parforholdet.

- Vi ser på dette som rent forebyggende. Men Sissel Gran har gitt særlig meg mange aha-opplevelser, som jeg tror blir svært nyttig, sier Einar.

Sissel Gran sier at mange par som lever i såkalte nyfamilier opplever situasjonen som et press.

- Frykten for å mislykkes med det nye livsprosjektet er stor. De har gått på trynet før og vil for enhver pris lykkes denne gangen, sier Gran.

I torsdagens program kan du se hvilke råd og utfordringer paret fikk under sitt tre dager lange opphold på et spahotell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.