*Nettavisen* Nyheter.

Når verden ikke er nok

Sjeiken av Dubai mente tydeligvis at verden ikke var stor nok, så han lagde litt mer av den.

20.05.08 11:56

(LXUS.no) Sjeiken av Dubai mente tydeligvis at verden ikke var stor nok, så han lagde litt mer av den. I 2003 annonserte Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum at han ville replikere verden. Kun noen måneder senere var det første lasset med sand lempet ut i havet.

The world er i dag godt synelig fra luften, noe vi blant annet kan se på Google Maps. The World er det fjerde og (foreløpig?) siste av sjeikens ambisiøse landvinningsplaner. De tre første prosjektene er ”sand-palmene” Jebel Ali, Jumeirah og Deira.

DUBAI BYGGER OGSÅ VERDENS STØRSTE BRU

Men det er på The World de virkelig flotte eiendommene kommer til å ligge. Tomtene på de 300 øyene blir kun solgt til spesielt inviterte kjøpere. Hvert år sendes ut 50 invitasjoner til å eie en bit av The World. Prisen på landområdene ligger på mellom 90 og 270 millioner dollar. Over halvpartene av øy-tomtene skal være solgt. Det er selvsagt også mulig å kjøpe en hel øy.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Nakheel)

Kjøper du tidlig nok, får du lov til å påvirke formen på din egen øy. Selv om 94 prosent av massen som utgjør The World, ligger det svære kampesteiner i bunnen som fungerer som et fundament for hele øygruppen. Og mellom øyene er det lagt opp til en intrikat kanalsystem – dype nok til at de hvite lukus-yachtene skal kunne fritt cruise frem beboerne.

Holdes det stramme tidsskjemaet, vil de første heldige kjøperne kunne flytte inn i 2010. De krysser vel fingrene for at ikke Grønnlandsisen smelter.

SE NETTAVISENS NYE LUKSUS-SIDER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.