RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nariko er ukens babe

Sist oppdatert:
Krigeren Nariko svinger sverdet så blodet spruter i «Heavenly Sword». Se bildene og les historien hennes.

(Spillmagasinet): Onsdag 19. september ligger «Heavenly Sword» til Playstation 3 i butikken. Både spillere og utviklerne håpet at spillet skulle bli en av høstens storspill til konsollen som så langt mangler de virkelige topptitlene.

Spillmagasinet er ikke helt overbevist, men «Heavenly Sword» er utvilsomt et av de peneste spillene til PS3. Ikke minst på grunn av høstens heteste spillfigur: Krigeren Nariko.

I samarbeid med Side2 Mann presenterer Spillmagasinet her «ukens babe», og hva er vel mer naturlig enn å begynne med den fyrige, rødhårete sverdsvingeren?

Nariko hører til en stamme som i generasjoner har voktet det himmelske sverdet. Det gudeskapte sverdet skal ikke skal ikke svinges av mennesker, det vil sakte, men sikkert suge livskraften ut av personen som bruker det.

Da Nariko ble født, forventet stemmen en gud som skulle kreve tilbake sverdet, men fikk isteden den rødhårete jenta. Siden har hun blitt sett på som en forbannelse og da kongen Bohan går til angrep på stammen splittes den mellom de som støtter Nariko og de som mener hun er ondskapen selv.

Da stammen holder på å bli utryddet av Bohan, griper Nariko til sverdet i et desperat forsøk på å gjøre kål på kongen og hans horder av krigere.

Handlingen i «Heavenly Sword» foregår i de få dagene Nariko kjemper mot Bohan før sverdet tapper henne for liv. Eller gjør det det ..? Historien i spillet fortelles forøvrig i tilbakeblikk.

Det er naturlig å tippe at inspirasjonen for den voldsomme krigeren Nariko kommer fra en annen brutal spillhelt, Kratos fra «God of War».

Likhetene mellom de to spillene er flere, men ifølge Ninja Theory var spillet på ideplanet før det første eventyret med Kratos ble sluppet. Spillet var også først planlagt til pc og skulle overføres til til konsoller senere. Nettsiden Team Xbox har bilder av den tidlige versjonen av «Heavenly Sword».

Utviklerne av «Heavenly Sword» har lagt vekt på at stemmespillet skal være så bra som mulig og har hyret inn profesjonelle skuespillere til jobben. Kong Bohan spilles av Andy Serkis («Ringenes Herre», «King Kong», «Stormbreaker»), mens Nariko spilles av den mindre kjente Anna Torv.

Torv er født i Melbourne i Australia og fullførte skuespillerutdanning ved Australia's National Institute of Dramatic Art (NIDA) i 2001. Hun har siden spilt i filmer som «The Book of Revelation» og i TV-serien «The Secret Life of Us» som blant annet har blitt vist på NRK.

Torv må ikke forveksles med navnesøsteren som var gift med mediagiganten Rupert Murdock i 30 år før han bedro henne og sørget for et rekordhøyt skilsmisseoppgjør. Torv ble mangemilliardær over natten.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere