Narko-selgerne går rundt med varene i munnen og lageret i rumpa

Dersom politiet har mistanke om at siktede skjuler narkotika i kroppen, kan de beordre de siktede på potten. Eventuelle funn undersøkes i vasken til venstre på bildet.

Dersom politiet har mistanke om at siktede skjuler narkotika i kroppen, kan de beordre de siktede på potten. Eventuelle funn undersøkes i vasken til venstre på bildet. Foto: (Bergensavisen (arkiv))

Stadig flere narkoselgere må på potta på politihuset i Bergen.

05.09.14 12:58

Den nye trenden er at selgerne går rundt med mindre doser heroin for salg i munnen, mens de har «lageret» i baken, skriver Bergensavisen.

Den spesielle fremgangsmåten beskrives i en fersk dom mot en 34 år gammel nigerianer som denne uken ble dømt til ubetinget fengsel i ett år og seks måneder.

Han ble pågrepet i Markeveien 18. mars i år, da to polititjenestemenn fattet mistanke til at han ikke hadde «rent mel i posen».

- Bedt om å åpne munnen
Da han ble anholdt ble han bedt om å åpne munnen. Han nektet og gjorde et par svelgebevegelser i stedet.

Etter CT-undersøkelse ble det funnet tegn på fremmedlegemer i kroppens hulrom. Han ble deretter satt på tørrklosett, hvor han avleverte flere små pakker - til sammen 19,18 gram heroin.

I retten forklarte de to politifolkene, som begge er erfarne spanere, at vestafrikanere har overtatt heroinmarkedet i Bergen.

- Det er en kjent modus blant disse narkoselgerne at de oppbevarer mindre doser for salg i munnen, mens de oppbevarer større kvantum i endetarmen, forklarte betjentene.

Nektet straffskyld
Det var denne kunnskapen som gjorde at de straks ba 34-åringen om å åpne munnen da de pågrep ham.

Han nektet straffskyld og kom ifølge retten med en lite troverdig forklaring på hans befatning med narkotikaen.

I tillegg til fengsel ble han idømt 17.000 kroner i inndragning og saksomkostninger.

- Dommen er i samsvar med vår påstand, men det er opp til statsadvokaten å ta stilling til ankespørsmålet, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge til BA.

Les flere saker i Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.