RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Narko-selgerne går rundt med varene i munnen og lageret i rumpa

Dersom politiet har mistanke om at siktede skjuler narkotika i kroppen, kan de beordre de siktede på potten. Eventuelle funn undersøkes i vasken til venstre på bildet.
Dersom politiet har mistanke om at siktede skjuler narkotika i kroppen, kan de beordre de siktede på potten. Eventuelle funn undersøkes i vasken til venstre på bildet. (Bergensavisen (arkiv))
Sist oppdatert:
Stadig flere narkoselgere må på potta på politihuset i Bergen.

Den nye trenden er at selgerne går rundt med mindre doser heroin for salg i munnen, mens de har «lageret» i baken, skriver Bergensavisen.

Den spesielle fremgangsmåten beskrives i en fersk dom mot en 34 år gammel nigerianer som denne uken ble dømt til ubetinget fengsel i ett år og seks måneder.

Han ble pågrepet i Markeveien 18. mars i år, da to polititjenestemenn fattet mistanke til at han ikke hadde «rent mel i posen».

- Bedt om å åpne munnen
Da han ble anholdt ble han bedt om å åpne munnen. Han nektet og gjorde et par svelgebevegelser i stedet.

Etter CT-undersøkelse ble det funnet tegn på fremmedlegemer i kroppens hulrom. Han ble deretter satt på tørrklosett, hvor han avleverte flere små pakker - til sammen 19,18 gram heroin.

I retten forklarte de to politifolkene, som begge er erfarne spanere, at vestafrikanere har overtatt heroinmarkedet i Bergen.

- Det er en kjent modus blant disse narkoselgerne at de oppbevarer mindre doser for salg i munnen, mens de oppbevarer større kvantum i endetarmen, forklarte betjentene.

Nektet straffskyld
Det var denne kunnskapen som gjorde at de straks ba 34-åringen om å åpne munnen da de pågrep ham.

Han nektet straffskyld og kom ifølge retten med en lite troverdig forklaring på hans befatning med narkotikaen.

I tillegg til fengsel ble han idømt 17.000 kroner i inndragning og saksomkostninger.

- Dommen er i samsvar med vår påstand, men det er opp til statsadvokaten å ta stilling til ankespørsmålet, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge til BA.

Les flere saker i Bergensavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere