*Nettavisen* Nyheter.

Narkodømt bestemor vil overføres fra Ecuador

Den 51 år gamle norske kvinnen som i Ecuadors høyesterett i forrige måned ble dømt til ti års fengsel for smugling av 3 kilo kokain, ønsker soningsoverføring til Norge. Det opplyser advokaten hennes.

19.07.15 06:59

Kvinnens norske advokat Nils Anders Grønås jobber i samarbeid med den lokalt oppnevnte forsvareren Oswaldo Trujillo Santillan for soningsoverføring til Norge, skriver VG.

Santillan mener 51-åringen oppfyller kravene som ecuadoriansk lov stiller, nemlig at straffen er streng, helsen er dårlig og hele familien bor i utlandet.

– Jeg tviler sterkt på at hun holder ut lenge i Ecuador. Derfor er det viktig at hun får sone ferdig straffen sin i Norge, sier Santillan.

Pressekontakt Guttorm Aanes i Justis- og beredskapsdepartementet opplyser at Ecuador har undertegnet Europarådets konvensjon for overføring av domfelte. Det åpner for at man kan overføre borgere fra et land til et annet. Den domfelte må selv søke, og deretter skal Norge og soningslandet vurdere søknaden. Hvis begge land sier ja, kan den domfelte reise hjem.

– På generelt grunnlag er vi positive til å motta egne borgere, men vi ser selvfølgelig avhengig av at det andre landet samtykker, sier Aanes.

Sørlandskvinnen, som er firebarnsmor og bestemor, ble pågrepet på flyplassen i Quito 28. februar 2014 med nesten 3 kilo kokain i bagasjen. Hun har hele tiden nektet straffskyld. Hun hevder hun ble lurt av en ecuadoriansk mann hun traff på nettet og som hun ble glad i. Mannen ba henne ta med seg det hun trodde var en bunke dokumenter fra Ecuador til Europa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.