RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Narkohundbesøk på skoler kan havne i retten

Oslo (NTB): Elevorganisasjonen varsler et søksmål mot staten for å få en slutt på uanmeldte besøk av narkotikahunder på norske skoler.

De mener det at politiet kan gjøre dette på skoler uten konkrete mistanker bryter mot norsk lov, er krenkende og bidrar til mistenkeliggjøring, melder NRK.

- Det ville aldri ha skjedd på en arbeidsplass. Vi mener det er et brudd på elevenes rettssikkerhet fordi det ikke foreligger noen skjellig grunn til mistanke, sier leder Liv Andrea Holm Heide i Elevorganisasjonen.

I et brev til Justisdepartementet hevder Elevorganisasjonen også at praksisen bryter med Den europeiske menneskerettskonvensjon og FNs barnekonvensjon. Advokat Jon Wessel-Aas har sendt prosessvarselet til departementet på vegne av Elevorganisasjonen.

I dag kan foreldre og foresatte nekte å skrive under på en erklæring der de godtar forebyggende politibesøk med hund. Disse elevene kan da forlate klasserommet.

- Politiet kommer på skolen uten skjellig grunn til mistanke, og sier at det er helt frivillig å være med. Du må dermed rekke opp hånden foran lærere og elever og si at du ikke samtykker. Dersom du motsetter deg vilkårlig ransaking, så fremstår det som du har noe å skjule, sier Wessel-Aas. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere