RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ukjent (Tollvesenet)

Narkohunder får snuse på norske brev

Sist oppdatert:
I dag er det nesten risikofritt å sende narkotika med innenlandsk post. Det blir det slutt på når narkohunder nå får lov til å snuse på norske brev.

Frp-statsrådene Anders Anundsen og Ketil Solvik-Olsen annonserte endringene én måned etter at Adresseavisen avslørte at norske narkotikanettverk distribuerer kilovis med kokain, ecstasy og amfetamin til norske kunder ved hjelp av intetanende postmenn- og kvinner.

Adresseavisens undersøkelser avdekket at over 5.500 narkotikaforsendelser har hatt Posten som distribusjonsåre det siste året.

– Det er en helt uakseptabel situasjon. Vi ble enige om at her må vi følge opp raskt, sier justisminister Anders Anundsen (Frp).

Distribusjonen av stoff i Norge har skjedd nærmest uten risiko, fordi ingen har stått for kontroll av innenlandsk brevpost. Posten skal selv ha trykket på for å hindre at tjenestene deres blir misbrukt av organiserte kriminelle, skriver Adresseavisen.

I første omgang skal narkotikahunder snuse seg fram til narkotikabrev ved Østlandsterminalen på Lørenskog, der rundt 60 prosent av norsk post håndteres.

Erfaringene fra arbeidet blir evaluert før systemet skal utvides til å omfatte de øvrige åtte norske postterminalene fra neste år. Endringene er ifølge Anundsen hjemlet i gjeldende lovverk fordi de skjer etter et samtykke fra Posten.

– Vi vil gjøre det vi kan for å unngå å bli ufrivillig distributører av narkotika og er opptatt av at det settes inn ressurser for å stoppe dette, sier Dag Mejdell, konsernsjef i Posten.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere