Gå til sidens hovedinnhold

Nærmere 500 følger Olav til graven

Klepp kirke var full og hundrevis fulgte begravelsen på storskjerm.

Klepp kirke var fylt til randen av mennesker under Olav Hovdas begravelse torsdag. 12-åringen døde etter å ha blitt påkjørt da han var ute på rulleski fredag i sist uke.

Siden det var fullsatt i kirken, ble gravferdsseremonien overført på storskjerm utenfor kirken, i kirkens kjellerstue og i tilstøtende kirkerom, hvor det var om lag 200 frammøtte, melder Stavanger Aftenblad.

Ønsker ro
Familien hadde bedt om ro rundt gravferden og den påfølgende minnestunden. Aftenbladet gjenga med tillatelse deler av minnetalen til sogneprest Andreas Haarr, som beskrev tolvåringen som en skoleflink og aktiv, glad gutt:

– Han hadde tanker og planer for hva han skulle gjøre; et mål var å komme med på 11-laget i fotball, og så skulle han bli bedre til å bremse på rulleski. Han kunne ikke få nok av fotball, håndball, ski og være i aktivitet, sa Haarr.

– Samtidig var han en tenkende og stille gutt, smilende og beskjeden på sin måte.

- Håp om å møte ham i himmelen
Olav Hovda ble påkjørt bakfra mens han og faren gikk på rulleski langs Lalandsvegen i hjemtraktene fredag kveld. Gjerningspersonen kjørte videre. Tolvåringen døde dagen etter av skadene.

– Dette er en fæl dag med mange urolige hjerter og mye sorg og savn. Samtidig er dette en gravferd som sier at det er en åpen himmel over, med et levende håp. Jesus vil at vi skal ha håp om å møte ham i himmelen, sa Andreas Haarr.

Bildrapet på Olav Hovda har skapt sterke reaksjoner over hele landet. De siste dagene har mange skrevet kondolanser på Facebook-siden R.I.P Olav Hovda.

Samtidig som begravelsen holdes, er det også fengslingsmøte for de siktede i saken, et ektepar fra Klepp. De to nekter begge for å ha kjørt på Olav Hovda, men politiet mener å være helt sikre på at det var deres bil som traff den unge gutten.

Kommentarer til denne saken