RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Narrespill

Sist oppdatert:
Når TV 2 nå kupper Kanal 4 vet vi ikke helt om vi skal hylle Valebrokk eller skjelle ut Svarstad Haugland.

Valebrokk er utvilsomt en dyktig strateg. TV 2 er i ferd med å bli et heldekkende multimedieselskap, med sterk posisjon på TV, tekst-TV, nett og nå radio. Sist uke sikret Valebrokk og co seg kontrollen over landets nye riksdekkende kommersielle radiokanal for en brøkdel av verdien P4 hadde på børsen i glansdagene.

Kåre Valebrokk har gjort et kupp, rett og slett. TV 2 var selv blant søkerne til den nye radiokonsesjonen, men nådde ikke opp i kulturministerens skjønnhetskonkurranse. Nå har TV 2 fått siste ord likevel.

Propaganda synes dette er et narrespill. Hvis målet er å styre medie-Norge i retning av mangfold, bør spredd eierskap være et mål i seg selv. Ved å frata P4 konsesjonen og gi den til Kanal 4, har politikerne oppnådd det motsatte. TV 2s oppkjøp i Kanal 4 bidrar til økt eierkonsentrasjon.

Med TV 2s markedsføringskraft og salgskraft kommer konkurrentene sannsynligvis til å være sjanseløse. Valebrokk legger også opp til at Kanal 4 får minimale redaksjonelle kostnader, stikk i strid med regnestykkene som ble levert til kulturministeren i forbindelse med konsesjonssøknaden.

Av frykt for overmakten søker P4 seg mot VG for å få en sterk eier med redaksjonelle og markedsmessige ressurser. I så fall blir det Schibsted i alle kanaler. Vi tror neppe eierskapstilsynet vil tillate en så klar eierkonsentrasjon på radiomarkedet.

Men Kåre Valebrokk slipper nok unna med byttet sitt. Det er dyktig spilt. TV 2 kan tilby annonsørene en elektronisk plattform på TV, nett og radio, og lokke med rabatter og eksklusivitetsavtaler.

Politikerne sitter igjen med svarte-Per, og ser bare latterlige ut, som vanlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere