*Nettavisen* Nyheter.

NASA har funnet 715 nye planeter

Washington (NTB-AFP): NASA har oppdaget 715 hittil ukjente planeter i bane rundt fjerne stjerner. Oppdagelsene er gjort ved hjelp av romteleskopet Kepler.

Fra før er det oppdaget i underkant av 1.000 planeter i andre solsystemer, og onsdagens kunngjøring fra den amerikanske romorganisasjonen bringer det totale antallet såkalte eksoplaneter opp i nesten 1.700.

En ny metode for å bekrefte mulige planetfunn har ført til bølgen av oppdagelser fra Kepler-teleskopet. Den baserer seg på en statistisk teknikk som brukes på dataene fra teleskopet. Observasjonene som ligger til grunn for funnene, ble gjort i perioden fra 2009 til 2011.

- Det vi har klart, er å finne selve gullåren og skape en veritabel planetbonanza, sier planetforskeren Jack Lissauer.

De 715 nyoppdagede planetene kretser om 305 forskjellige stjerner. Ut over å sannsynligvis ha bekreftet at de finnes, vet ikke NASA mye om dem. Planetenes sammensetning er ikke kjent, og det er uklart om forholdene på noen av dem kan være forenlig med at det finnes liv.

Fire av planetene er omtrent på størrelse med jorda og kretser rundt sine moderstjerner i det som regnes som den «beboelige sonen». (©NTB)

Annonsebilag