Gå til sidens hovedinnhold

NASA har sendt ut bildet av det fjerneste objektet av vårt solsystem

Spektakulært funn:

NASA-sonden New Horizons har passert det fjerneste objektet i vårt solsystem, omlag 6,4 milliarder kilometer fra jorden.

NASA opplyser at New Horizons har sendt signaler tilbake til Jorden etter at den tirsdag passerte stein- og isklumpen Ultima Thule, det fjerneste objektet som noen gang er forsøkt utforsket i vårt solsystem.

Klumpen antas å være 32 kilometer lang og 16 kilometer bred, og sonden passerte Ultima Thule klokka 06.33 norsk tid første nyttårsdag, opplyser Alice Bowman, prosjektleder for New Horizons-ekspedisjonen.

– Dette er vitenskap som kan hjelpe oss til å forstå opprinnelsen av solsystemet vårt, sier Bowman.

Funnet av Hubble-teleskopet

Det ble funnet av Hubble-teleskopet for fire år siden, og var dermed ikke engang oppdaget da New Horizons ble skutt opp fra Cape Canaveral i januar 2006.

New Horizons var allerede sikret en plass i historien etter at den sommeren 2015, fløy forbi Pluto og sendte hjem de aller første nærbildene av den fjerne dvergplaneten.

Bowling-lignende form

Utifra bildet kan man se at stein- og isklumpen har en bowling-lignende form, men det er ikke helt sikkert enda om de to objektene går i bane rundt hverandre.

- Dataene vi har er fantastiske, og vi lærer allerede mye om Ultima på nært hold, sier New Horizons sjefforsker Alan Stern, ifølge CNN.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai

Kommentarer til denne saken