RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nasdaq, nei takk

Sist oppdatert:
Nasdaq-bud ble møtt med en iskald skulder i London.
London Stock Exchange (LSE) avviste i går tvert et bud om overtagelse fra den amerikanske teknologibaserte Nasdaq-børsen.

Begrunnelsen var at budet på 5,1 milliarder dollar «substansielt undervurderer» verdien. Budet var etter LSE-styrets mening, så lavt at medlemmene avviste å møte Nasdaq for å diskutere situasjonen. Det er andre gang i år at amerikanerne legger inn bud på LSE. Samtidig har Nasdaq økt sin eierandel fra 25 til 28,75 prosent.

Meldingen om at budet ble avvist skapte nær kaos i handelen med LSE-aksjer. Kursen steg 6 prosent og lukket på 1,291 pence. Nasdaqs bud lå på 1,243 pence per aksje.

- Vi mener Nasdaqs endelige bud ikke tar høyde for vår uovertrufne vekstrate og fremtidsutsikter som selvstendige, og for ikke å snakke om børsens unike globale posisjon, sier administrerende direktør Clara Furse i London Stock Exchange til Financial Times.

Det er femte gang på bare to år at LSE har blitt forsøkt overtatt av andre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere