RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nasjonale ID-kort kommer fra 2017

NYE ID-KORT: Regjeringen fremmet fredag et lovforslag som skal sikre innføring av nasjonale ID-kort som vil kunne erstatte passet på reise innenfor Schengen og Europa. Og slik kan forsiden av det nye ID-kortet  bli seende ut. Kortet er utarbeidet av Neue Design Studio.
NYE ID-KORT: Regjeringen fremmet fredag et lovforslag som skal sikre innføring av nasjonale ID-kort som vil kunne erstatte passet på reise innenfor Schengen og Europa. Og slik kan forsiden av det nye ID-kortet  bli seende ut. Kortet er utarbeidet av Neue Design Studio. Foto: Politiet (NTB scanpix)

Regjeringen fremmet fredag et lovforslag som skal sikre innføring av nasjonale ID-kort som vil kunne erstatte passet på reise innenfor Schengen og Europa.

ID-kortene vil også kunne brukes i sikker elektronisk kommunikasjon, og skal utstedes ved bruk av de nye systemene som Politidirektoratet nå er i ferd med å anskaffe.

– Regjeringen vil at det skal være enkelt å legitimere seg på sikrest mulig måte. Det vil gjøre det vanskeligere å stjele, låne eller forfalske en identitet, sier justisminister Anders Anundsen (Frp),

Det er ti år siden en arbeidsgruppe foreslo å innføre et frivillig nasjonalt ID-kort for alle som har fast bopel i Norge. Utsettelsene har vært begrunnet med kravene til sikkerhet. Nå antydes det at passkontorene skal kunne starte utstedelse av nasjonale ID-kort fra 2017. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere