*Nettavisen* Nyheter.

Nasjonale ID-kort kommer fra 2017

NYE ID-KORT: Regjeringen fremmet fredag et lovforslag som skal sikre innføring av nasjonale ID-kort som vil kunne erstatte passet på reise innenfor Schengen og Europa. Og slik kan forsiden av det nye ID-kortet  bli seende ut. Kortet er utarbeidet av Neue Design Studio. Foto: Politiet (NTB scanpix)

Regjeringen fremmet fredag et lovforslag som skal sikre innføring av nasjonale ID-kort som vil kunne erstatte passet på reise innenfor Schengen og Europa.

ID-kortene vil også kunne brukes i sikker elektronisk kommunikasjon, og skal utstedes ved bruk av de nye systemene som Politidirektoratet nå er i ferd med å anskaffe.

– Regjeringen vil at det skal være enkelt å legitimere seg på sikrest mulig måte. Det vil gjøre det vanskeligere å stjele, låne eller forfalske en identitet, sier justisminister Anders Anundsen (Frp),

Det er ti år siden en arbeidsgruppe foreslo å innføre et frivillig nasjonalt ID-kort for alle som har fast bopel i Norge. Utsettelsene har vært begrunnet med kravene til sikkerhet. Nå antydes det at passkontorene skal kunne starte utstedelse av nasjonale ID-kort fra 2017. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.