Gå til sidens hovedinnhold

Nasjonalforsamlingen i Egypt oppløst

Kairo (AFP-NTB): Egypts militærråd oppløste lørdag landets islamistledede nasjonalforsamling. Islamister anklager militæret for å forsøke å ta monopol på makt, og krever folkeavstemning.

Lørdag mottok nasjonalforsamlingen i Egypt en kunngjøring fra militærrådet om at nasjonalforsamlingen er oppløst, etter en kjennelse tidligere i uken. Egypts statlige nyhetsbyrå MENA rapporterer at kjennelsen allerede har trådt i kraft, og at folkevalgte nå blir hindret adgang til nasjonalforsamlingen.

Islamister og demokratiforkjempere tolket umiddelbart domstolens kjennelse som et forsøk fra militærrådet på å sikre sin maktposisjon. Lørdag avviser Det muslimske brorskap, islamistpartiet som har flertallet av setene i nasjonalforsamlingen, militærrådets avgjørelse.

Samme dag startet presidentvalget i Egypt. Valget strekker seg over to dager og står mellom Mohammed Mursi fra Det muslimske brorskapet og Ahmed Shafiq, som var statsminister under ekspresident Hosni Mubarak, og som regnes som militærets mann. Det er uklart om kjennelsen vil få noen direkte følger for utfallet av presidentvalget. (©NTB)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger