RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NATO: - Godt forhold til Karzai

Chicago (NTB-Reuters): NATO har et godt forhold til Afghanistans president Hamid Karzai, forsikrer generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

- Generelt sett samarbeider vi bra med president Karzai og regjeringen hans, og dette samarbeidet er avgjørende for vår strategi i Afghanistan, sa Fogh Rasmussen i en tale på Universitetet i Chicago onsdag.

Karzai har havnet i en ordkrig med USA etter påstandene om at Vesten sto bak valgfusket i det afghanske presidentvalget i august i fjor, og forholdet til Washington er kjøligere enn på lenge.

Fogh Rasmussen mener imidlertid at det viktigste er at Karzai gjennomfører det han har lovet.

- Han har forpliktet seg til å bedre styringen av landet, blant annet bekjempelse av korrupsjon. Å holde løftene er det som teller, understreket den danske generalsekretæren.

Han la til at prosessen rundt valget var problematisk, og at valget ikke levde opp til vestlige standarder. Likevel påpekte han at NATO ønsker en demokratisk utvikling i Afghanistan, og at man da må respektere en fri og offentlig debatt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere