RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NATO diskuterer sikkerheten

Sist oppdatert:
Brussel (NTB): Polen føler Ukraina-krisen truer sikkerheten, og tirsdag sitter NATO-landene samlet til hastemøte.

Polen har tatt i bruk NATO-traktatens artikkel fire, som sier at medlemslandene kan be om møte når de føler at sikkerheten er truet. Den er et viktig diplomatisk verktøy i NATO, men innebærer kun konsultasjoner og ingen garanti om handling.

– Utviklingen i og rundt Ukraina blir ansett å utgjøre en trussel mot allierte naboland og ha en direkte og alvorlig innvirkning på sikkerheten og stabiliteten i det euroatlantiske området, gjorde NATO det klart før alliansens 28 ambassadører satte seg til møtebordet.

Det er tidligere kun Tyrkia som har gjort seg bruk av artikkel 4 i NATO-traktaten. Først i 2003 i forbindelse med Irak, og så to ganger i 2012 da konflikten i Syria rykket farlig nær tyrkiske grenser.

NATO holdt det første hastemøtet om Ukraina på ambassadørnivå søndag. Da fordømte de 28 landene Russlands militære opptrapping.

NATO har også invitert Russlands ambassadør for et møte med NATO onsdag ettermiddag.

– Ambassadør Grusjko lovet å vurdere forslaget, sier NATOs talsperson Oana Lungescu. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere