*Nettavisen* Nyheter.

Nato: Kan ha drept opprørere

Foto: ODD ANDERSEN (Afp)

Natos talsmann sier de ikke visste at opprørshæren i Libya hadde stridsvogner.

08.04.11 15:31

Nato opplyser at torsdagens luftangrep i Libya kan ha ført til at flere soldater i opprørshæren ble drept, melder Sky News. Forsvarsalliansen kom ikke med noen beklagelse.

Natos nestkommanderende i Libya, Russel Harding, sier de inntil i går ikke hadde noen informasjon om at opprørerne brukte stridsvogner, melder CNN og den arabiske nyhetskanalen Al Jazeera. Harding beskriver situasjonen på bakken som «flytende».

- Det er mange kjøretøy som går fram og tilbake. Det er veldig vanskelig å skille mellom hvem som kjører dem, uttalte han på en pressekonferanse fredag.

En video postet av Wefaq Media hevdes å vise luftangrepet som tok livet av fire personer utenfor Brega torsdag. Se videoen her.

Skal ha drept fire fra opprørshæren
Det var under to luftangrep utenfor havnebyen Brega koalisjonsstyrkene skal ha drept fire soldater fra opprørshæren.

CNN har snakket med øyenvitner som sier at to opprørssoldater og to leger ble drept da fly avfyrte raketter mot bakkemål mellom Brega og Ajdabiya.

Det var kaotiske scener på sykehuset i Ajdabiya etter angrepet, meldte BBC torsdag.

Viktig havneby
Onsdag måtte opprørsstyrker trekke seg tilbake utenfor byen etter å ha kommet under kraftig angrep fra Gaddafis styrker. Kampen om den viktige oljebyen har bølget fram og tilbake.

Onsdag klaget talsmenn for opprørerne på det de oppfattet som Natos treghet. Ifølge Al Jazeera har opprørerne ønsket at de internasjonale styrkene trapper opp sin innsats for å sikre militær framgang mot Gaddafi-regimet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag