RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nato klarer ikke å knekke Gaddafi

Foto: Lars Magne Hovtun / Forsvaret (Scanpix)
Sist oppdatert:
98 av diktatorens panservogner ødelagt etter 2360 angrep.

De siste månedene har Norge og andre land i Nato gjennomført angrep på Muammar Gaddafis styrker i Libya.

Nå viser en analyse Aftenposten har gjort at Nato er langt unna å knekke Gaddafis styrker.

Av 2360 angrepstokt har man kun slått ut 98 panservogner, 40 små og store kommandosentraler, 134 kjøretøy, og 286 lagre.

Kan ta et år
Kun en brøkdel av kommandoapparatet er rammet, Gaddafi har flere tusen ulike kjøretøy og det meste av angrepene har vært rettet mot Gaddafis lagre.

Med det nåværende tempoet kan det ta over et år før regime er knekt.

Nå varsler både USA, Frankrike, og Storbritannia at de sender angrepshelikoptre til Libya, ifølge The Guardian. I en annen artikkel sa den tidligere britiske admiralen Chris Parry at NATOs operasjon må «endres fullstendig før Libya utvikler seg til et anarki».

- Ved å fokusere på at det er et mål i seg selv å bli kvitt Gaddafi, er det for lite oppmerksomhet på hva som vil skje i etterkant, sa den tidligere britiske admiralen Chris Parry.

Informasjonskrig
Optimistiske nyhetsmeldinger sendes ut fra informasjonsavdelingene til de militære myndighetene i vesten for å tegne et bilde av at krigen går bra.

- Det pågår en informasjonskrig. Nato og Forsvaret kjemper for at befolkningen skal få den «riktige» oppfatningen, sier seniorforsker Svein Melby ved Senter for transatlantiske studier, som er en del av Institutt for forsvarsstudier til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere