*Nettavisen* Nyheter.

NATO: Russiske styrker er fortsatt i Ukraina

Russiske styrker er fremdeles i Ukraina, og våpenhvilen fungerer ikke, sier NATOs øverstkommanderende i Europa, Philip Breedlove. Han håper likevel den nye fredsplanen skal bedre situasjonen.

20.09.14 19:44

– Når det gjelder russiske styrker på bakken, så er de fremdeles inne i Ukraina, sa general Breedlove til journalister i Litauen lørdag.

Han vet imidlertid ikke hvor mange det dreier seg om.

– Russiske og russiskstøttede styrker beveger seg fram og tilbake over grensa til stadighet, noe som gjør det nærmest håpløst å få grep om tallene, sa Breedlove i Vilnius, der NATOs militære sjefer holder møte denne helgen.

Natt til lørdag ble partene i Ukraina-konflikten enige på et møte i Minsk om en handlingsplan som skal bidra til at våpenhvilen varer. Ifølge ett av de ni punktene i planen skal begge parter sørge for at alle utlendinger med våpen, både frivillige og leiesoldater, forlater landet.

Våpenhvilen som ble inngått for to uker siden, gjelder i teorien fortsatt, påpeker Breedlove.

– Men det som skjer på bakken, er en helt annen historie. Vi håper at dette kommer til å endre seg, sier NATO-generalen.

– Vi har i dag hørt om mulig enighet på flere punkter. Vi håper virkelig at de to stridende partene igjen kan komme fram til en våpenhviletilstand, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.