*Nettavisen* Nyheter.

NATO-sjefen hardt ut mot Afghanistans president

Brussel (NTB-Ritzau-DPA): NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, mener Hamid Karzai, president i Afghanistan, er latterlig i sine uttalelser om USA.

På sitt ukentlige pressemøte mandag viste generalsekretæren til anklager Karzai kom med, da USAs nye forsvarsminister Chuck Hagel i forrige uke besøkte Afghanistan. Karzai antydet da at USA og NATO på sett og vis samarbeider med den islamistiske talibanmilitsen.

- Det er en fullstendig latterlig tanke, framholdt Fogh. Han tilføyde at Karzai senere har moderert sine uttalelser, og understreket at han ønsker å gjennomføre reformer og ikke vil skade forholdet til USA.

Fogh understreket også at de afghanske sikkerhetsstyrkene og deres utenlandske allierte kan bli stilt overfor store utfordringer fram mot utgangen av 2014. Da skal den NATO-ledede ISAF-styrken etter planen avslutte sin innsats i Afghanistan.

Mandag ble det kjent at tallet på drepte og sårede i det afghanske politiet steg med 15 prosent i fjor sammenlignet med året før. Til sammen ble rundt 1.800 politifolk drept, sa Sediq Sediqqi som er talsmann for innenriksdepartementet i Kabul. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.