RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NATO-topp utelukker ikke å sende våpen til Ukraina

NATOs øverstkommanderende i Europa, general Philip Breedlove. Foto: Reuters / NTB scanpix
NATOs øverstkommanderende i Europa, general Philip Breedlove. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: Joshua Roberts
Sist oppdatert:
Vesten bør vurdere alle redskaper for å hjelpe Ukraina, også forsvarsvåpen, sier NATOs øverstkommanderende i Europa, general Philip Breedlove.

Amerikanske myndigheter har diskutert om de skal sende våpen til det ukrainske forsvaret for å hjelpe dem å bekjempe prorussiske opprørere i Øst-Ukraina, som NATO sier får våpen og annen støtte fra Russland.

– Jeg tror ikke at noe redskap fra USA eller andre lands styrker nødvendigvis skal utelukkes, sa Breedlove på en konferanse i Brussel søndag.

Vesten har innført økonomiske sanksjoner mot Russland på bakgrunn av Ukraina-konflikten og Russlands annektering av Krim-halvøya. Uten å nevne Russland med navn, sa general Breedlove at både diplomatiske, informasjonsmessige, militære og økonomiske taktikker allerede brukes mot Ukraina.

Han pekte videre på at etterretningsinformasjon som NATO har, viser en «forstyrrende» militær utvikling på bakken i Øst-Ukraina. Han ga også uttrykk for bekymring for våpenhvilen, som partene ble enige om i forrige måned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere