RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: YVES HERMAN (REUTERS)

Nato vil avslutte Libya-oppdraget

Sist oppdatert:
Avslutter trolig militæraksjonen 31. oktober.

Nato har tatt en foreløpig beslutning om å avslutte Libya-oppdraget 31. oktober, opplyser Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen.

- Vi gjorde det vi sa at vi skulle gjøre. Nå er tiden inne for at det libyske folk skal ta sin skjebne i egne hender, sa Fogh Rasmussen sent fredag kveld, ifølge CNN .

Han sa dette på en pressekonferanse etter et uventet langt møte mellom Nato-ambassadørene.

- Vi vil ta den endelige beslutningen i begynnelsen av neste uke. Nato vil fortsette å overvåke situasjonen og bevare kapasiteten, og om nødvendig gripe inn overfor trusler mot sivilbefolkningen, sa generalsekretæren.

Ifølge kilder så ville Canada som det eneste landet avslutte operasjonen umiddelbart, mens blant annet Frankrike ønsket mer tid, skriver Ritzau. Flere land var også kritiske til en rask avslutninger, fordi det da kunne se ut som om Nato reagerer direkte på Muammar Gaddafis død, til tross for at de har insistert på at han ikke var et mål.

Det var torsdag at Muammar Gaddafi ble skutt og drept i Libya.

Les også: Gaddafi blir liggende på is

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere