RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NATO vil gi penger til Ukrainas hær

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen har forståelse for at Ukraina ønsker å starte en prosess for på sikt å slutte seg til NATO.
NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen har forståelse for at Ukraina ønsker å starte en prosess for på sikt å slutte seg til NATO. Foto: Yves Herman (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
NATO vil gi økonomisk støtte til å forbedre Ukrainas militære styrker.

En rekke NATO-medlemmer ga konkrete løfter om å bidra til flere investeringsfond som skal brukes til å reformere og modernisere de ukrainske militære styrkene, opplyste NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen etter et møte med NATO-ambassadørene fredag.

Les også:  Regjeringen i Ukraina vil inn i NATO

Russiske styrker er nå direkte involvert i konflikten i Ukraina, sa Rasmussen på en pressekonferanse etter møtet. Han viste til at russiske styrker og utstyr ulovlig har krysset grensen inn i det østlige og sørøstlige Ukraina.

- Det trosser alle diplomatiske bestrebelser på å finne en fredelig løsning, sa Rasmussen.

- Dette er ikke noen isolert handling, men del av et farlig mønster som har pågått i mange måneder som har som mål å destabilisere Ukraina som en selvstendig nasjon, fortsatte han.

Les også: Bildebevis: russiske soldater er i Ukraina

Han la til at han fullt ut vil respektere det dersom den ukrainske nasjonalforsamlingen ville gjøre slutt på Ukrainas status som alliansefri og starte arbeidet for å slutte seg til NATO. (©NTB)

- Det er nå klart at russiske styrker og utstyr ulovlig har krysset grensen inn i det østlige og sørøstlige Ukraina, sier NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen på en pressekonferanse.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere