RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Natt-barnehagene kommer

Sist oppdatert:
- Nattbarnehagene er ikke ment som et tilbud til folk som vil parkere ungene mens de går på fest, sier Margunn Landro i Fjell Kommune.

I Sverige er det vanlig. I Norge begynner de første å komme. Barnehager med fleksitid. På Sotra utenfor Bergen har Leirstaden Barnehage søkt om døgndrift fra høsten av.

Men før de feststemte jubler for høyt: Det er flere restriksjoner forbundet med det å ha et barn i barnehagen om kvelden og natten.

- For det første må de være vanlige brukere av barnehagen, forteller Margunn Landro ved barnehagekontoret i Fjell Kommune utenfor Bergen.

- Det er ikke slik nå at barn skal være lenger i barnehagen, men det er altså mulig å få en fleksiordning som kan tilpasses den enkeltes arbeidstid utover det som er normalt.

Leirstaden Barnehage starter til høsten, og de som vil søke plass kan gjøre det når listene blir lagt ut i februar.

Feststemt
- Hva om jeg er i feststemning, har et barn i barnehagen og har tenkt meg en tur på byen. Kan jeg komme til dere, eller er dette misbruk?

- Vi har tillit til at foreldrene helst vil være hjemme med ungene sine når de har fri og vi kommer ikke til å avkreve en forklaring for hvorfor du ønsker at barnet skal overnatte . I tillegg er Fjell en vekstkommune der det bor mange uten nettverk, så skulle noe komme på så er tilbudet der. Men dette må planlegges på forhånd, du kan ikke bare komme og dumpe ungene på trappen hos oss, når du får lyst på en bytur.

- Det blir mye grining om nettene av unger som lengter hjem?

- Det som er viktig er at ungene er trygge både på stedet og på menneskene. Det vil de være når de går i barnehagen til vanlig og leker med de andre barna som er der og kjenner de voksne.

I tillegg til vanlig pris må man ut med 300 kroner ekstra om man benytter seg av helgetilbudet, mens det koster 500 kroner å la poden overnatte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere