RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nattåpent roer bergenserne

Sist oppdatert:
Kun syv overnattinger i fyllearresten i Bergen i natt, midt i julebordsesongen. Politiet "skylder" på nattåpent.

- Det er veldig lite til høysesongen å være. Det er veldig lite til hva det skal være, egentlig, får vi opplyst på ordensvakten hos Politiet. Kun syv overnattinger i fyllearresten.

- Riktignok ble det 17 anmeldelser for det som går under begrepet " forstyrre den offentlige orden", men det var mindre ting.

Og det viser seg gang på gang. Nattåpent er noe bergenserne liker. De strømmer til byen og handler mer eller mindre "gode" tilbud til oppunder midnatt. Voksne og unge i hopetall .

- Med så mange voksne, edru mennesker i sentrum så sier det seg selv at det legger en demper på de rabiate. Vi ser det samme med den effekten natteravnene har, men dette er mye sterkere. Det er i hvert fall en teori, sier man hos Politiet.

Men det er ikke bare politiet som kan glede seg over nattåpent. Butikkeierne gnir seg i hendene og flere av dem ibergen.no var i kontakt med forteller om sin beste dag noensinne.

Underholdningstilbudet

Så hvor er de fulle strilene blitt av? De som kommer til byen en gang i åpret og drikker seg stuppfulle på firmaets regning. Mye tyder på at dette er en myte, noe andre tider og det gode underholdningstilbudet i Bergen har skylden for. Det er lenge siden det var nok attraksjon å få spise pinnekjøtt og drikke akevitt når firmaet skal spandere. I dag blir det ofte kombinert med teaterbesøk på en av de mange scenene der en kan oppleve alt fra "På 'an igjen" til Vinskvetten og "Singel og Sand", et samlet tilbud som passer som hånd i hanske til julebordunderholdning.

Eller kanskje er forklaringen så enkel at bergenserne er fredelige mennesker som bor i en Kardemomme by.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere